Monday, January 26, 2015

Aqidah dan Keimanan Semakin Parah

Ketika kaum Yahudi mendakwa mereka dizalimi dengan keganasan melampau oleh Kristian dari Jerman, mereka memilih untuk berada di Negara Islam Palestin.

Kaum Yahudi Andalusia diberi kata dua oleh tentera Kristian pimpinan Ratu Isabela untuk memilih berpindah keluar atau tukar agama kepada Kristian, mereka memilih berhijrah ke Morocco negara Islam.

Persoalannya, kenapa mereka memilih negara Islam yang hari ini mereka tuduh sebagai agama yang mencetuskan keganasan ...???

Eric Paulsen, pengasas Lawyers For Liberty (LFL) yang mendapat dana khas dari Kongres Amerika melalui National Endowment for Democracy (NED) turut terlibat mengucar-kacirkan kefahaman masyarakat terhadap Kanun Jenayah Islam. Beliau pernah melontar 20 soalan terbuka terhadap PAS berkenaan Hudud. Terbaru, beliau menimbulkan kecurigaan apabila mendakwa JAKIM mempromosikan ekstremisme pada setiap Jumaat melalui laman twitternya.

Bahkan sebelum PRU13 lalu lagi, duta Amerika berjumpa Presiden PAS untuk mengetahui hasrat PAS jika ingin menang pilihanraya. Begitu mendalam kesannya Islam yang dilihat akan menggagalkan pandangan umum yang menjangkakan PR bakal memerintah Negara selepas PRU13.

Perlaksanaan undang-undang Islam terutama di Kelantan bukan sekadar mendapat tentangan dalaman sahaja, malah kini melibatkan campur tangan asing yang taksub dengan Islamofobianya dan masih bersembunyi. Barat tidak takut kepada kumpulan Islam yang sekadar memperjuangkan dari sudut-sudut lain, tetapi yang dibimbangi ialah kumpulan yang bercita-cita menjalankan undang-undang Islam.

Keadaan ini menimbulkan keresahan dan dibangkitkan YBhg Datuk Dr Marshitah, di dalam memperkukuhkan tali Allah SWT dalam urusan seharian umat Islam terutamanya dengan fahaman yang dimuatkan kelompok Ulama dalam memenangi sokongan kepartian.

Kuasa dunia terpaksa melibatkan diri kerana tembok perundangan Barat sejak MERDEKA dilihat tidak mampu menahan kemaraan dan pengaruh Islam. Fasal 3 Perlembagaan telah digunakan semaksimanya oleh PAS hingga akhirnya kerajaan terpaksa akur di Dewan Rakyat. Tindakan itu menyebabkan ramai kaum Kuffar berasa tidak selamat akan Doktrin yang dimainkan merka akan musnah.

Persoalannya, apa kena mengena Kelantan, Malaysia dengan Amerika? Kenapa sampai begitu sekali takutnya dunia terhadap Islam?

Allah SWT telah berFirman dalam Al-Quran:

وَلَن تَرْضَى عَنكَ الْيَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُم بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللّهِ مِن وَلِيٍّ وَلاَ نَصِيرٍ

“Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan sekali-kali akan berseteju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehinggalah engkau menurut agama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka); Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam) itulah petunjuk yang benar dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepadamu.”

Al-Quran, Surah 2; Al-Baqarah ayat 120

Islam bukan zalim. Bukan Undang-undang Syariah yang menindas. Bukan kolot atau tidak sah di sisi undang-undang Negara. Hakikatnya kerana kebencian dalam diri mereka yang tidak pernah  padam akan kebenaran yang dibentangkan dan mengajak tunduk kepada perintah Allah SWT; Tuhan Sekian Alam. Bawalah 1001 hujah kebenaran sekalipun kepada musuh Islam, pendirian mereka tidak akan berubah terhadap Islam dan perjuangannya.

Mereka akan sentiasa cuba padamkan cahaya Islam, tetapi Allah telah menjamin, cahayanya akan terus bersinar di sebalik kesumat Kuffar. Oleh itu, Allah ajarkan umat Islam menangani karenah musuh dari ayat yang sama dengan maksud:

Katakanlah (kepada mereka); Sesungguhnya petunjuk Allah (agama Islam) itulah petunjuk yang benar.

Al-Quran, Surah 2; Al-Baqarah ayat 120

Bukan dengan memperlahankan kemaraan Islam. Bukan membelakangkan ajaranNya atas nama keadilan atau integriti. Bukan jua menyembunyikan Islam sehingga ke waktu yang entah bila. Tetapi dengan menyatakan, Islam tetap Islam. Jangan gentar walau digertak. Jangan malu dan takut mendabik dada untuk mengaku, 'inilah ajaran Islam'.

Allah SWT menegaskan dalam Firman sebagai amaran kepada yang tidak bertegas dengan Islam:

“dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepadamu.”

Al-Quran Surah 2; Al-Baqarah ayat 120

Justeru itu, musuh Islam sedang menyeringai bak Singa yang kelaparan terhadap Islam ini, dengan seluruh jenteranya diaktifkan bagi membatalkan segala hasrat umat Islam.  

Siri-siri bantahan dan amarah BERSIH yang dilaungkan mendesak Kebebasan, Hak Bersuara serta Hak Manusia amat sinis lagi sadis ke atas Islam. Menerima konsep Pluralisme dengan meLiberalkan Islam amat jelas satu usaha yang mendapat sokongan kaum Kuffar di benteng terakhir Islam di Asia Tenggara; Malaysia.

Bukan hanya Kelantan, malahan mobilisasi Muslim Malaysia perlu berlaku di segenap pelusuk juga seantero dunia. Kini tiba masanya umat Islam bersolidariti menjunjung hukum Allah dengan segala semangat dan keringat.


Nahnu Ansarullah! Sesungguhnya kitalah pejuang Allah.

No comments:

Post a Comment